🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 5 tot en met zondag 7 februari 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

We glijden geleidelijk de winter in

Het worden spannende tijden de komende dagen. Boven ons land wordt de strijd tussen de zeer koude lucht uit het noorden en de vrij zachte lucht uit het zuiden gevoerd. En dat gaat niet zonder slag of stoot. De kou gaat het winnen, met alle verschijnselen die daarbij horen. Het lijkt wel winter…

Vrijdagmiddag +36:

Een met koude lucht gevuld hogedrukgebied ligt in het zeegebied tussen Groenland en Noorwegen, met nog een aparte kern boven het zuiden van Noorwegen. Aan de oostflank van deze hogedrukgebieden komt zeer koude lucht rechtstreeks van de pool, via Rusland en Polen, met in een kracht toenemende oostelijke stroming onze kant op. Op het zelfde moment wordt door een lagedrukgebied boven Ierland juist zachte lucht vanuit het zuidwesten boven Nederland afgeleverd. De scheidingslijn tussen deze twee zeer tegengestelde luchtsoorten bevindt zich op deze dag nog net ten noorden van de Wadden af. Wij hebben nog te maken met een zuid tot zuidoostelijke wind met 5-10 knopen.

Zaterdagmiddag +60: 

De hogedruk boven Noord Europa houdt stand en vanuit Frankrijk komt een lagedrukgebied geleidelijk onze kant op. Die stuurt juist versterking van zachte lucht naar het slagveld, dat op deze kaart boven de noordelijke provincies ligt. Daar valt uit dit front flink wat sneeuw, terwijl in de zuidelijke helft regen valt. De wind komt uit het oosten, met in de noordelijk helft 25-30 knopen, afnemend naar 10-15 knopen over het zuiden en België.

Zondagmiddag +84:

het lagedrukgebied is in deze kaart met vrij zachte lucht boven België aangekomen en het front met sneeuw wordt in zijn verplaatsing naar het zuiden door deze ontwikkeling wat tegengehouden. Opnieuw sneeuwt het flink in het noorden, overgaand naar een mix van sneeuw, regen en mogelijk ijzel in het midden en warm water in het zuiden. Voorwaar een echt slagveld… In het noorden staat een oostelijke wind met 25-30 knopen, met boven ze gemiddeld 10 knopen meer. In het zuiden staat een knoop of 10.
Na het weekend wint de vrieskou de strijd en wordt het een weekje echt winterweer.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus