🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 3 tot en met zondag 5 november 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Snelle onstuimige ontwikkelingen

De komst van storm Ciarán beheerst al een paar dagen de berichtgeving in de media. Computermodellen zagen die ontwikkelingen al aankomen nog voordat de storm bij de Amerikaanse oostkust was geboren. Het geeft aan dat de wetenschap de laatste decennia grote stappen in de nauwkeurigheid van de middellange termijnverwachtingen heeft gemaakt.

Vrijdagmiddag +36:

De stormdepressie wordt in deze kaart ten oosten van Schotland verwacht en de kern is daarbij geleidelijk aan het opvullen. De windrichting is door deze verplaatsing gaan ruimen vanuit het zuiden naar het zuidwesten en de snelheid is afgenomen naar zo’n 30-35 knopen, met nog wel windstoten. Er vallen nog steeds buien, maar ook daarvan neemt de intensiteit af.

Zaterdagmiddag +60:

De depressie is verder naar het noorden getrokken en ondertussen is boven Engeland in een frontale zone alweer een volgend lagedrukgebied ontstaan. Tussen deze twee drukgebieden in staat bij ons een zuidelijke wind met een vlagerige 25-30 knopen. De eerder genoemde frontale zone trekt in de middag met regen vanuit het zuidwesten ons land binnen en wordt rond middennacht al boven Denemarken verwacht!

Zondagmiddag +84:

De ontwikkelingen gaan allemaal erg snel: de eerste stormdepressie is sterk in betekenis afgenomen en ligt nu boven het noorden van Schotland. Het tweede laag is ondertussen via de Noordzee richting het zuiden van Noorwegen getrokken. Het bijbehorende front is (opnieuw) met regen in de vroege ochtend van west naar oost oven ons land getrokken en ligt al boven Duitsland. Wij bevinden ons achter dit front in onstabiele lucht met af en toe buien en een westelijke wind met 20-25 knopen en windvlagen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus