🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei 2024

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Warmte weer weg

We hebben weer een paar dagen mogen genieten van warm voorjaarsweer, maar wederom duurt de pret helaas niet lang. Op deze donderdag trekt een thermisch lagedrukgebied, ontstaan in de warme lucht boven Frankrijk, via ons land richting de Britse Eilanden. Met het verplaatsen van het laag gaat ook de windrichting veranderen: van oostelijk naar westelijk. En daarmee verlaat de warme lucht met stevige buien ons land en kan de korte broek weer in de kast.

Vrijdagmiddag +36:

De kern van het laag treffen we in deze kaart aan boven de Noordzee en komt boven Nederland de koelere aanvoer uit het westen. Het koufront vormt de voorste begrenzing. Dit alles gaat gepaard met buien. De vlagerige wind komt op zee met 25-30 knopen uit het zuidwesten. Boven land zijn dat er 10-15.

Zaterdagmiddag +60:

Het laag ligt inmiddels boven het noorden van Engeland en bevinden wij ons al dieper in de maritiem polaire lucht. De drukverschillen zijn verder afgenomen waardoor we te maken hebben met een zuidelijke wind met een knoop of 10. Ondertussen treffen we ten westen van de Golf van Biskaje een nieuwe depressie aan.

Zondagmiddag +84:

In deze kaart bevindt die depressie zich boven het noordwesten van Frankrijk en is de bijbehorende occlusie met regen vanuit het zuiden boven de noordelijke helft van ons land aangekomen. De wind is door deze ontwikkelingen gaan krimpen naar oost tot zuidoostelijke richting.

Volgende week verschijnt het weerbericht op woensdag i.v.m. Hemelvaartsdag!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus