🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Nog geen lentegevoel

De weerkaarten zien er in aanvang van dit bericht nog net zo uit als het afgelopen weekend: een hogedrukgebied nabij Schotland en een actieve depressie in de Middellandse Zee. Het hoog trekt naar Groenland en gaat samen met nieuwe depressie boven Scandinavië zorgen voor een noordelijke aanvoer.

Vrijdagmiddag +36:

We treffen de depressie boven Zweden aan, waarbij het bijbehorende koufront zich rond de 60ste breedtegraad bevindt en die gaat geleidelijk verder naar het zuiden afzakken. De wind komt met 15-20 knopen uit het noordwesten.

Zaterdagmiddag +60:

De depressie trekt via de Baltische Staten Rusland binnen en het koufront heeft last van een nieuwe kern van hogedruk ten westen van de Britse Eilanden. Die zorgt ervoor dat de activiteiten uit het front worden geperst, zodat er alleen nog wolkenpartijen overblijven. Wel komt de koude en ook onstabiele lucht vanuit het noorden ons land binnen met een iets geruimde en aangetrokken wind: een vlagerige 20-25 knopen uit het noorden.

Zondagmiddag +84:

Het lagedrukgebied is diep Rusland ingetrokken en door de invloed van het hogedrukgebied is er niets meer terug te vinden van het koufront. Wel zien we de onstabiliteit van de lucht bij ons terug in de vorm van een trog, waarop wat buien gaan zitten. De wind is gaan krimpen naar het noordwesten en is daarbij afgenomen naar 10-15 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus