🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Opnieuw behoorlijk weekendweer

In de weerkamer op Schiphol noemden we het huidige weerverloop destijds: ruggetje – troggetje -ruggetje, ofwel goed – matig – goed weer.  Snelle depressies met fronten gevolgd door de rustgevende invloed van hogedruk. Dit verhaal gaat ook op voor de komende dagen.

Vrijdagmiddag +36:

Een frontale depressie, op deze donderdag nog midden op de oceaan, ligt vannacht boven Engeland en zorgt bij ons in de ochtend voor regen. Die storing treffen we in deze kaart in afgezakte vorm over Denemarken aan. Een in betekenis afnemend koufront, behorend bij een depressie ten noorden van Schotland, trekt in de middag met nog wat buien vanuit het westen over ons land. De zuidwestelijke wind met 15-20 knopen ruimt op dit front naar het noordwesten en neemt af naar 10-15 knopen. Het Azorenhoog is richting de Golf van Biskaje getrokken.

Zaterdagmiddag +60:

De kern van dit hoog ligt inmiddels boven het noorden van Frankrijk en zorgt bij ons voor fraai weer in licht onstabiele lucht. Met een knoop of 10 komt de wind uit het zuidwesten. Een volgende frontale zone heeft ondertussen met regen Ierland bereikt.

Zondagmiddag +84:

Die regenzone trekt in de ochtend over de noordelijke helft van ons land en het hoog is ver naar het oosten opgeschoven. De wind komt met 10-15 knopen uit het zuidwesten.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus