🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 27 tot en met zondag 29 oktober 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Af en toe droog

Het is nog steeds een komen en gaan van lagedrukgebieden en hun  fronten. En als het dan even rustig is ontstaat er mist boven land in de nachtelijke uren. Voor het komende weekend lijkt het weerbeeld heel sterk op dat van vorige week. En hoewel de temperaturen nog ruim boven nul blijven, gaat dit weekend alvast wel de wintertijd in.

Vrijdagmiddag +36:

Opnieuw trekken fronten van zuid naar noord over onze omgeving om vervolgen net ten noorden van ons land te stagneren. Daar zien we de isobaren weer dicht bij elkaar liggen met opnieuw een harde oostelijke wind. Een volgende occlusie met regen trekt via België ons land binnen en lijkt vooral het midden en oosten te bereiken. Meer naar het westen kijkend zien we troglijnen liggen die duiden op onstabiel lucht met buien. De wind komt met 10-15 knopen het zuid-zuidwesten.

Zaterdagmiddag +60:

De occlusies liggen nog steeds ten noorden van ons land en volgende fronten liggen nog ten zuiden van onze omgeving. Wel zijn de luchtdrukverschillen behoorlijk toegenomen, hetgeen resulteert in een vlagerige zuidwestelijke wind met gemiddeld zo’n 20-25 knopen. In de onstabiele lucht komen buien voor. In een frontale golf ten zuidwesten van Ierland ontwikkelt zich een lagedrukgebied dat richting Engeland koerst.

Zondagmiddag +84:

We zien dit laag in deze kaart midden op de Noordzee terug. Het loopt in op de daar nog steeds aanwezig fronten. De wind komt nog steeds uit het zuidwesten met nu zo’n 25-30 knopen en windstoten daarbij. Uit de onstabiele lucht vallen nog steeds buien.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus