🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 26 tot en met zondag 28 maart 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Nog geen lenteweer

Het hogedrukgebied, dat de afgelopen periode ons weerbeeld heeft bepaald, treffen we nu ten zuiden van onze omgeving aan met een kern boven de Alpen en een kern boven de Pyreneeën. Daardoor is de stroming geleidelijk gedraaid naar het westen en kunnen fronten weer langskomen.

Vrijdagmiddag +36:

Een depressie nabij IJsland met twee kernen heeft de regie op ons weer overgenomen en stuurt fronten vanaf de oceaan naar het oosten. Een koufront ligt over Engeland en die trekt in de namiddag en avond met regen over onze omgeving. In deze kaart zitten wij daar dus nog voor met een toenemende zuidelijk wind met 20-25 knopen, die redelijk zachte lucht aanvoert.

Zaterdagmiddag +60: 

Het koufront is ondertussen Polen aan het passeren waardoor wij wat dieper in de maritiem polaire lucht zijn geraakt. Die levert aan het begin van de dag nog onstabiliteit op, getuige de trog die net ons land heeft verlaten. Een nieuwe depressie bij Groenland stuurt weer een aantal fronten richting het oosten. Tussen de wegtrekkende trog en het naderende frontaal systeem bevindt zich een rug van hogedruk boven de Britse Eilanden die daar voor een stabilisering van de atmosfeer zorgt. De rug trekt in de namiddag en avond in afgezwakte vorm over ons land waarbij de vlagerige west-noordwestelijke wind met 20-25 knopen geleidelijk gaat krimpen naar het zuidwesten.

Zondagmiddag +84:

De fronten uit het westen schuiven ten noorden van onze omgeving met dikkere bewolking en regen naar het oosten. Meer naar het zuiden is er ruimte voor opklaringen. Wel staat er een pittige wind: 25-30 knopen uit het zuidwesten.
Het ziet er naar uit dat na het weekend de laatste dagen van maart vrij zacht verlopen, maar dat april vervolgens koud gaat beginnen.
Dat gaan volgende week donderdag verder bekijken.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus