🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april 2024

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Kou uit de lucht

Het hogedrukgebied dat met zijn ligging in de buurt van de Britse Eilanden al ruim een week bij ons zorgde voor een noordelijke aanvoer met koude onstabiel lucht, is sinds vandaag van de weerkaart verdwenen. Daarmee is er op deze donderdag nog niet meteen een eind gekomen aan het buiige weertype, maar de warme lucht komt geleidelijk dichterbij.

Vrijdagmiddag +36:

Het lagedrukgebiedje dat op donderdag op de Noordzee in ontwikkeling komt treffen we in deze kaart inmiddels aan op de grens tussen Denemarken en Duitsland. Het bijbehorende front, dat op de donderdagavond met regen over het land trekt, blijft slepen over de zuidelijke provincies. De luchtdrukverschillen, en daarmee de wind, zijn behoorlijk afgenomen: er staat een westelijke wind met 5-10 knopen. Ondertussen is een lagedrukgebied, afkomstig van Groenland, naar het zuiden afgezakt en treffen we nu ten westen van het Iberisch Schiereiland aan. Samen met een laag nabij Bretagne zorgen zij ervoor dat zachte lucht vanuit het zuiden dichterbij kan komen.

Zaterdagmiddag +60:

Het ‘Groenland-laag’ heeft de regie gepakt en treffen we aan in de Golf van Biskaje. De warmere lucht heeft vanuit het zuiden ons land in de nacht naar zaterdag bereikt. In het uiterste zuiden kunnen  op de trog buien tot ontwikkeling komen. De wind komt met  5-10 knopen uit het zuidoosten.

Zondagmiddag +84:

Het lagedrukgebied is via Het Kanaal nu boven Engeland aangekomen en de bijbehorende occlusie is in de nacht en vroege ochtend vanuit het zuiden met regen over ons land getrokken. De wind is op deze passage gaan ruimen naar het zuiden met een vlagerige 15-20 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus