🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 25 tot en met zondag 27 december 2020

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Van hoog naar laag

Er voltrekken zich de komende dagen snelle en ook heftige weersveranderingen in korte tijd. Lijkt in aanvang een omvangrijk hogedrukgebied rust in de atmosfeer te brengen, binnen no-time is die rol weggelegd voor een depressie met een stormachtige wind.

Vrijdagmiddag +36:

Een groot hogedrukgebied, met zijn kern ten noorden van de Azoren, levert ten westen van ons land een rug af. Wij bevinden ons aan de flank van de rug in een noordelijke aanvoer met onstabiele lucht waarin pittige buien voor komen. De vlagerige wind komt met 20-25 knopen uit het noordwesten. De rug passeert in de avond ons land waarbij de wind gaat krimpen naar het zuidwesten. Bij IJsland ligt een lagedrukgebied met het polaire front.

Zaterdagmiddag +60:

Dit front trekt via de Britse Eilanden over ons land heen, maar de invloed van het hogedrukgebied, nu met de rug over Centraal Europa, perst de activiteit uit de frontale zone. Slechts dikke bewolking en lichte regen resteert. De opnieuw vlagerige wind komt met 25-30 knopen uit het zuidwesten. Ondertussen is een tweede koufront, gekoppeld aan een frontale golf, onderweg naar Europa.


Zondagmiddag +84:

De depressie is richting Noorwegen getrokken en levert een actief koufront voor onze deur af. Op nadering van het front is in de nacht de wind gaan krimpen naar het zuid-zuidwesten en stevig aangetrokken naar een 45-50 knopen met flinke uitschieters. Het front passeert in de middag met veel neerslag waarbij de wind ruimt naar het westen om daarna flink af te nemen.
Al met al een roerig Kerstweekend!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus