🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Opnieuw onbestendig weekendweer

Net als in het afgelopen weekend staat het weer in het teken van warme lucht uit het zuiden, die in de komende dagen weer stapsgewijs door fronten wordt verdreven. Dat gaat niet zonder slag of stoot gebeuren…

Vrijdagmiddag +36:

De behoorlijk warme lucht, die deze donderdag in de namiddag het zuiden van het land met enkele pittige buien binnendringt, verlaat in de nacht naar vrijdag en vrijdagmorgen geleidelijk via het oosten weer ons land. Op deze kaart zien we de scheidingslijn als een front al boven Duitsland liggen. In de middag ontstaan er weer enkele pittige buien. Op deze vrijdag komt de wind met 10-15 knopen uit het zuidwesten. Ten westen van ons loopt een langgerekt front van Noorwegen tot de Azoren. In dit front is boven Ierland een lagedrukgebied ontstaan.

Zaterdagmiddag +60:

Het lagedrukgebied is verder uitgediept en het bijbehorende koufront is volgens de Engelse meteo via Engeland nu boven het westen van ons land aangekomen. Op dit front komen in de loop van de dag weer buien tot ontwikkeling. Over de timing van de frontpassage lopen de meningen van de diverse weerdiensten nogal uiteen, maar het ziet er naar uit de het front vertraagt boven onze omgeving. In de gaten houden dus! De wind is zuidwestelijk met 10-15 knopen. Bij buien rekening houden met uitschieters in de wind.

Zondagmiddag +84:

Het koufront wordt in deze kaart met buien nu net ten oosten van ons land verwacht, maar nogmaals: houd de ontwikkelingen goed in de gaten! Andere weerdiensten hebben het front dan nog boven ons land liggen. De wind komt uit het zuidwesten met 10-15 knopen

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus