🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Van lage- naar hogedruk

Terwijl op de oceaan een 3-tal (ex) orkanen het weer bepalen, is de herfst op deze donderdag officieel begonnen met weer dat daarbij past: een frontale zone met regen trekt langzaam vanuit het westen over ons land. Maar opnieuw is er herstel in de maak en beleven we in het weekend geleidelijk weer aardig nazomerweer.

Vrijdagmiddag +36:

Het regenfront van donderdag ligt in deze kaart al boven Polen en bevindt onze omgeving zich in onstabiele lucht, waarin een occlusiefront voor buien zorgt. Voor dit front uit komt de wind met 15-20 knopen uit het zuid-zuidwesten. Na de passage ruimt die naar een westelijke richting met 10-15 knopen. Achter het front nadert vanuit Engeland een tweede occlusie. Op de oceaan treffen we de restanten van orkaan Nigel aan en wat meer naar het oosten ligt het Azorenhoog dat een stevige rug ten westen van de Britse Eilanden aflevert.

Zaterdagmiddag +60:

Het tweede front passeert in de ochtend ons land met nog wat buien en opnieuw een ruiming van de wind van west-zuidwest naar noordwest met 10-15 knopen. Daarna komt de atmosfeer tot rust op nadering van de rug van hogedruk. De kern van het hoog ligt inmiddels in de Golf van Biskaje.

Zondagmiddag +84:

Het centrum van het hoog ligt in deze kaart inmiddels ten oosten van ons land en zorgt voor een zuidelijk aanvoer van vrij zachte lucht met op zee 15-20 knopen wind.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus