šŸ”“ Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
šŸ”“ Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 20 tot en met zondag 22 januari 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Rustig weekendweer in heldere lucht

Na een lange periode met vrij hoge temperaturen en veel bewolking en regen, is het weerbeeld sinds begin deze week totaal omgeslagen. We hebben nu te maken met heldere, koude lucht waarin af en toe winterse buien vallen, maar waar ook veel ruimte is voor de zon.

Vrijdagmiddag +36:

Langs de Noorse kust zakken zo nu en dan pittige lagedrukgebiedjes naar het zuiden die uiteindelijk boven onze warme Noordzee arriveren. Deze laagjes worden Polar Lows genoemd en kunnen voor sneeuwval zorgen. Ook in deze kaart treffen we er een midden op de Noordzee aan, met daar omheen een occlusiefront, die in de nanacht en vroeg ochtend voor sneeuwval kan zorgen. Langs de kust komt de wind met 20-25 knopen uit het noordwesten, boven land neemt die sterk af en is de richting meer zuidelijk. Het Azoren hogedrukgebied treffen we dominant aan in de buurt van de eilandengroep; ver bij ons vandaan, maar de invloed wordt in het weekend ook rond onze omgeving steeds meer merkbaar. Een lagedrukgebied in de Middellandse Zee zorgt daar voor stevige buien.

Zaterdagmiddag +60:

Het Azorenhoog Ā heeft een filiaal geopend op de Britse Eilanden, waarddor ook bij ons de atmosfeer tot rust komt met veel ruimte voor de zon en 5-10 knopen wind uit het koude noordoosten. De depressie in Zuid Europa is in de Adriatische Zee aangekomen en zorgt daar voor een stevige Bora.

Zondagmiddag +84:

Het centrum van het hoog boven de Britse Eiland ligt nu boven Bretagne, waarbij er een gordel van hogedrukgebieden is ontstaan vanaf de oceaan via Scandinaviƫ tot aan Rusland. Ook deze dag verloopt voor onze omgeving wederom rustig met 5-10 knopen westelijk. Andere weermodellen houden het meer op een noordoostelijke richting.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op vrijdag 3 februari

vrijdag 3 februari +24 uur

vrijdag 3 februari +36 uur

vrijdag 3 februari +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus