🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 19 tot en met zondag 21 maart 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Koude start van de lente

Op de Atlantische Oceaan ligt een omvangrijk hogedrukgebied, dat de komende periode ons weer bepaalt. Maar door deze positie bevindt onze omgeving zich aan de verkeerde kant van dit hoog en krijgen we eerst nog te maken met een aanvoer uit het koude noordoosten.

Vrijdagmiddag +36:

Met een kerndruk van 1037 hPa bevindt het hoog zich ten westen van Ierland. Een tweede kern ligt zuid van Noorwegen en daar tussenin bevindt zich het polaire front, waarbij wij dus aan de koude kant zitten en te maken hebben met de aanvoer van continentaal polaire lucht, die behoorlijk koud is. De wind komt met 10-15 knopen het noordoosten. Het goede nieuws is dat er wel ruimte is voor de zon.

Zaterdagmiddag +60: 

De hoofdkern van het hoog is in deze kaart ten noordwesten van de Azoren getekend, maar de invloed ervan reikt tot over het oosten van Europa. Het polaire front loopt van Finland, via Engeland tot voorbij het Iberisch schiereiland naar de Middellandse Zee. De as van het hoog ligt over onze omgeving, waardoor er 5-10 knopen uit het west tot noordwesten staat. Het is wel droog, maar gedurende de nacht naar de officiële lente kan het nog aardig gaan vriezen… Een koufront tussen IJsland en Schotland trekt ondertussen naar het zuidoosten..

Zondagmiddag +84:

Dit koufront heeft inmiddels ons land met wat buitjes bereikt, waarbij de wind is gaan ruimen naar het noordwesten met een vlagerige 10-15 knopen.
Voorlopig start de lente behoorlijk fris.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus