🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 19 tot en met zondag 21 februari 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Zachte voorjaarslucht

Als we naar de weersomstandigheden van de afgelopen weekenden kijken, dan zien we enorme verschillen; 2 weken geleden viel er op zondag een flinke hoeveelheid sneeuw en ging het pittig vriezen. Afgelopen weekend trad op zondag de dooi in en dit weekend kan de voorjaarskleding uit de kast worden gehaald…

Vrijdagmiddag +36:

Boven de Zwarte Zee bevindt zich de kern van een hogedrukgebied en op de oceaan ligt een stevige depressie, die als een soort warmtepomp fungeert en zachte lucht vanuit het zuiden richting onze omgeving stuurt. Het koufront, dat donderdag ons land met regen is gepasseerd, ligt inmiddels voorbij Polen. Wij hebben profijt van een zwakke rug van hogedruk en dat levert aangenaam weer op. De wind komt met 15-20 knopen uit het zuiden. Een frontale zone boven de Britse Eilanden probeert dichterbij te komen.

Zaterdagmiddag +60: 

De posities van de belangrijke luchtdrukgebieden zijn vrijwel onveranderd gebleven. Het warmtefront, dat vrijdag boven Engeland lag, treffen we op deze kaart bij Denemarken aan. In het koufront is een golf ontstaan, die de oostwaartse verplaatsing van het front tegenhoudt, zodat wij van al deze ontwikkelingen weinig merken en met 15-20 knopen nog steeds een zuidelijk wind en lekker weer hebben.

Zondagmiddag +84:

Opnieuw verandert er maar weinig, omdat het koufront boven Engeland blijft hangen. De zuidelijke wind is afgenomen naar 10-15 knopen. Het gehele weekend ziet er dus buitengewoon aangenaam uit en dat went snel…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus