🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 19 tot en met zondag 21 augustus 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Rustig weekendweer

Inmiddels zijn we alweer een beetje gewent geraakt aan wolkenvelden in plaats van een strak blauwe hemel. Zelfs de buien werden door velen verwelkomt, hoewel het woensdagavond in het noorden en oosten wel teveel van het goede was. Ook dit hoort bij een Hollandse zomer, die overigens gewoon verder doorgaat.

Vrijdagmiddag +36:

Een depressie nabij IJsland domineert het weerbeeld op de weerkaart. Vanuit dit laag ligt een koufront bij ons voor de deur met wat lichte buitjes. Het Azorenhogedrukgebied doet zijn naam eer aan, maar heeft wel een rug bij zich die over onze omgeving ligt. Die rug zorgt ervoor dat de activiteiten wat uit het front worden geperst. De zuidwestelijke wind met 5-10 knopen ruimt op het front naar het west tot noordwesten.

Zaterdagmiddag +60:

We treffen het koufront nu boven Duitsland aan en de rug heeft zich verder ontwikkeld en ligt met zijn as bij ons voor de kust. De wind is met 5-10 knopen in de ochtend nog noordwestelijk om in de middag te krimpen naar een zuidwestelijke richting en neemt iets toe. De depressie is in de Noorse Zee aangekomen en het hoog is op zijn plek blijven liggen. Tussen deze twee drukgebieden in ligt een frontale depressie. Het koufront boven de Britse Eilanden komt dichterbij.

Zondagmiddag +84:

De depressie is naar het noordwesten getrokken en het front wordt over de noordelijke helft van ons land verwacht met dikkere bewolking en mogelijk wat lichte regen. De rug is nog steeds aanwezig en zorgt opnieuw voor weinig wind: westelijk met wederom zo’n 5-10 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus