🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 17 tot en met zondag 19 november 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Weekend met veel wind

Ik ben deze week het KNMI een beetje kwijtgeraakt. Dit heeft te maken met de naamgeving van stormen, waarover al een aantal jaren afspraken zijn gemaakt met de Ierse en Britse Meteo. De nieuwe namenlijst is in september bekendgemaakt. Maar begin deze week verscheen er in de weerkaarten van het KNMI de naam Jasper en nu komt er de storm Frederico aan. Deze namen komen echter niet voor in de lijst en bovendien is de alfabetische volgorde niet helemaal lekker.
Ik houd het daarom maar bij de kaarten van The Metoffice…

Vrijdagmiddag +36:

De depressie, die op deze donderdag Het Kanaal binnentrekt, is over het noorden van Frankrijk getrokken en heeft in deze kaart al opvullend Hongarije bereikt. Een uitloper van het Azorenhoog ligt in de Golf van Biskaje en onderdrukt de activiteiten van een occlusie die vanaf de Noordzee ons land binnentrekt met wat lichte regen. Voor dit front uit komt de wind met een knoop of 5 uit het zuidwesten om er achter te ruimen naar net noordwesten met 5-10 knopen. Vanaf de oceaan nadert weer een flinke frontale zone.

Zaterdagmiddag +60:

Die zone heeft met regen de Britse Eilanden bereikt en het hoog is ten noorden van de Alpen aanbeland. Door deze ontwikkelingen is bij ons de wind gaan krimpen naar het zuiden en is op zee aangetrokken naar 30-35 knopen. Aan het eind van de ochtend gaat het vanuit het westen weer regenen en in de namiddag gaat de wind achter het koufront ruimen naar het zuidwesten.

Zondagmiddag +84:

In deze kaart ligt dit front al boven Polen en loopt helemaal door naar een laag bij de Azoren. Wij bevinden ons in onstabiele lucht, waarin (weer) buien zitten. De wind is een stuk vlagerige geworden met nog steeds gemiddeld zo’n 30-35 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus