🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Nog steeds volop zomerweer

Opnieuw treffen we in de weerkaarten weinig schokkende ontwikkelingen rond onze omgeving aan. Het ene hoog is nog maar amper buiten de randen van de weerkaart verdwenen of de volgende dient zich alweer aan. Niets nieuws onder de alom aanwezige zon, die de temperatuur vrijwel dagelijkse naar tropische waardes stuwt. Gelukkig zorgt de wind daarbij, naast wat verkoeling, ook voor aardige zeilcondities.

Vrijdagmiddag +36:

Net als  vorige week ligt het centrum van een hogedrukgebied in de Noorse Zee en bevindt een depressie zich ten noorden van de Azoren. Kijken we naar de richting die de 1020 hPa isobaar aanneemt, dan zien we dat de oostelijke wind van de afgelopen dagen plaatsmaakt voor een meer noordelijke richting; in het noorden is die meer noordwestelijk en in het zuiden meer noordoostelijk. Daarmee zorgt de aanvoer over het nog frisse zeewater voor wat minder heet weer. Veel snelheid zit er niet in de wind: een knoop of 10, die in de middag aantrekt naar 10-15 knopen. Door het verschil in temperatuur tussen het land en het water wordt de richting en de snelheid beïnvloed door het zeewindeffect.

Zaterdagmiddag +60:

Het hoog ligt nog op zijn plaats en het laag stuurt, getuige de twee troggen, onstabiele lucht richting Frankrijk en de Britse Eilanden. Een derde trog treffen we met buien ten oosten van onze omgeving aan. De luchtdrukverschillen zijn verder afgenomen, zodat er 5-10 knopen uit noordelijke richtingen resteert. Net als vorige week zien we twee isobaren bij ons lopen, maar die hebben allebei 1016 hPa als waarde.

Zondagmiddag +84:

Opnieuw zijn er geen schokkende veranderingen waar te nemen, of het moet zijn dat de windrichting weer een oostelijke voorkeursrichting krijgt met 5-10 knopen.

Alle dagen rekening houden met het effect van de zeewind!
Begin volgende week nemen de buienkansen bij ons tijdelijk toe.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op vrijdag 17 mei

vrijdag 17 mei +24 uur

vrijdag 17 mei +36 uur

vrijdag 17 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus