🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 22 tot en met zondag 24 januari 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Zeer snelle ontwikkelingen

In de aanloop naar het weekend trekken storingen langs onze omgeving, zodat wij er nog aardig van afkomen. Wel bevinden wij ons in koude lucht, waarbij er zaterdag in de namiddag wel een koufront met regen en sneeuw passeert. Na de passage van het koufront komen wij in zachtere lucht terecht en zijn de winterse perikelen weer even verdwenen.

Vrijdagmiddag +36:

Een frontaal laag is zich vanaf donderdagmiddag gaan ontwikkelen boven Engeland en trekt vervolgen in de nacht via het noorden van Frankrijk richting de Alpen. Daar verdwijnt het vervolgens weer van de kaart. Wel zorgt het op vrijdagmorgen nog voor een noordoostelijke met 15-20 knopen. Ondertussen is een hogedrukgebied boven Noorwegen in contact gekomen met een hoog boven de Golf van Biskaje. Die vormen gezamenlijk voor een wig tussen de koude lucht in het oosten van Europa en de zachtere lucht op de oceaan. Wij zitten nog net aan de koude kant met een noordelijke wind met 5-10 knopen. Vanaf de oceaan trekt een frontale zone richting de Britse Eilanden. De as tussen de hogedrukgebieden ligt in de nacht naar zaterdag boven ons land.

Zaterdagmiddag +60: 

De frontale zone ligt inmiddels dwars over de Britse Eilanden en trekt richting ons land. Aanvankelijk is het rustig weer, waarbij de noordelijke wind geleidelijk via windstil naar het zuiden draait. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe en trekt de zuidelijke wind ook steeds meer aan. De frontale neerslag valt nog in de koude lucht, dus in de vorm van sneeuw, vanuit het westen overgaand in natte sneeuw en regen. Het front wordt rond middennacht dwars over ons land verwacht, waarbij de zuidelijke wind met 15-20 knopen ruimt naar het west-noordwesten. Daarmee wordt zachtere lucht aangevoerd.

Zondagmiddag +84:

Het front is nu Duitsland aan het passeren en wij bevinden ons in maritiem polaire lucht, die onstabiel van opbouw is. De vlagerige west-noordwestelijke wind is goed voor 20-25 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus