🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Wisselvallig herfstweer

Het ziet er de komende dagen niet al te fraai uit, want met grote regelmaat passeren fronten met neerslag onze omgeving. Om zo’n situatie te typeren komen meteorologen vaak niet verder dan de titel: wisselvallig weer.

Vrijdagmiddag +36:

Ver bij ons vandaan treffen twee centra van hogedruk aan in deze weerkaart: bij Newfoundland en boven de Oekraïne. Daartussen tollen veel lagedrukgebieden met veel bewolking en fronten om elkaar heen. Een occlusiefront wordt over het zuidoosten van ons land verwacht en een frontale golf boven Het Kanaal trekt in de nacht naar zaterdag ook die kant op. Het levert een beeld op waarbij de bewolking overheerst en er zo nu en dan regen en motregen valt. De wind komt met 5-10 knopen uit het zuidwesten. Een front boven Ierland passeert ons land in de nacht en vroege morgen op zaterdag.
Op de oceaan is een koufront getekend met stippen. Dit betekent dat terplekke een nieuw front zich aan het ontwikkelen is; de tegenhanger van een front met kruisjes, dat juist ter ziele gaat.

Zaterdagmiddag +60:

Dit front is ondertussen de Britse Eilanden aan het passeren en wordt in de avond met opnieuw regen voor onze westkust verwacht. Met 15-20 knopen komt de wind uit het zuidwesten.

Zondagmiddag +84:

Wellicht de minst slechte dag van dit weekend, want het front is gepasseerd en we profiteren van een zwakke rug van hogedruk, waarvan het centrum boven de Adriatische Zee ligt.
De zuidwestelijke wind met 10-15 knopen krimpt in de middag naar het zuiden en neemt daarbij iets af.
Al met al een paar lastige dagen, waarbij de timing van de weersystemen zomaar kan versnellen of vertragen. In de gaten houden dus!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus