🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Warme lucht maakt plaats

Het moest een keer gebeuren: de uitzonderlijk warme lucht probeert krampachtig de toon te zetten, maar de koude lucht vindt het welletjes en rukt steeds verder op. Het gevolg is dat rond ons land deze strijd wordt uitgevochten met in het weekend een koude winnaar.

Vrijdagmiddag +36:

De voorste begrenzing van de polaire lucht ligt dwars over de Britse Eilanden en de tropische lucht bevindt zich boven onze omgeving. Daartussen liggen een paar fronten. Wij bevinden ons in de warme sector waarbij de luchtdrukverschillen behoorlijk groot zijn en dat resulteert in een zuidwestelijke wind met 30-35 knopen, waarbij rekening gehouden moet worden met stevige vlagen. In de avond en nacht naar zaterdag duwt de koude lucht de fronten via ons land naar het oosten en ruimt de wind naar het noordwesten.

Zaterdagmiddag +60:

De polaire lucht is al gevorderd tot de Alpen, waarbij onze omgeving zich in de vrij koele onstabiele lucht met buien bevindt. De vlagerige wind, met gemiddeld zo’n 20-25 knopen en uitschieters van 10 knopen daarboven, komt uit het noordwesten. Ten westen van Ierland ligt een krachtig hogedrukgebied dat zijn invloed steeds meer naar het oosten uitbreidt.

Zondagmiddag +84:

Het hoog ligt ondertussen met zijn kern boven Ierland en zorgt voor rustig weer boven de Britse Eilanden. Wij gaan die invloed geleidelijk aan ook merken doordat de buien wat meer onderdrukt gaan worden. Met 15-20 knopen komt de wind uit het noordwesten met wederom uitschieters daarbij.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus