🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 12 tot en met zondag 14 maart 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Zeer snelle ontwikkelingen

Na een periode van tamelijk standvastig hogedrukweer wordt het weerbeeld voorlopig bepaald door depressies. Dat houdt snelle ontwikkelingen in onstabiele lucht in. Het lijkt eerder herfst dan lente.

Vrijdagmiddag +36:

Een depressie met een kerndruk van 958 hPa bevindt zich ten oosten van IJsland. Het hogedrukgebied ligt bij de Azoren op zijn plek en tussen deze twee druksystemen staat een strakke westelijke stroming, waarin storingen razendsnel de oceaan oversteken. Dit betekent, dat het maken van een goede timing lastig is en dat regelmatig de ontwikkelingen moeten worden gevolgd om niet voor verrassingen te komen te staan. De frontale zone, die donderdag in de zeer vroege morgen ons land al was gepasseerd, treffen we al boven Rusland aan en een nieuw koufront, gekoppeld aan een frontale depressie ten westen van Ierland, verlaat de Engelse oostkust. In de ochtend komt de vlagerige wind nog met 25-30 knopen uit het west-zuidwesten, om op nadering van het koufront te krimpen naar het zuidwesten en daarbij een knoop of 5 af te nemen. Het koufront wordt rond middennacht al boven Polen verwacht!

Zaterdagmiddag +60: 

De frontale depressie bevindt zich inmiddels al op de Noordzee en de bijbehorende frontale zone is ons in de nacht met regen gepasseerd en ligt alweer tegen Polen aan… Wij bevinden ons weer in onstabiele lucht met af en toe pittige buien. De zuidwestelijke wind met 35-40 knopen en vlagen die daar ruim 10 knopen boven zitten, zal in de namiddag geleidelijk ruimen naar het west-noordwesten.

Zondagmiddag +84:

Een nieuwe depressie is inmiddels ten zuiden van Groenland in de kaart verschenen. Het bijbehorende warmtefront heeft daarbij Ierland al bereikt met regen. Bij ons komt het weer een beetje op adem met nog steeds een vlagerige wind die nu uit het west-noordwesten komt met 25-30 knopen. Er kan nog af en toe een bui vallen, maar al met al zal deze dag als rustig worden ervaren…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus