🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Kentering

Na de diepvrieskou van de afgelopen nacht ziet het er op deze donderdag door de grote opklaringen fraai winters uit. Maar uitgerekend in het weekend treedt, net als vorig weekend, de kentering in. Nu wint echter de warme lucht terrein.

Vrijdagmiddag +36:

Het hogedrukgebied dat voor het koude weer zorgt ligt nog met zijn kern boven Noorwegen. Rondom dit hoog zijn, weliswaar nog op afstand, lagedrukgebieden bezig om die hegemonie aan te tasten. Voorlopig wint het hoog nog het pleit en hebben wij een aanvoer van koude, droge, continentale lucht met een schrale oosten wind met 10-15 knopen boven land en 20-25 knopen boven zee.

Zaterdagmiddag +60: 

Er verandert eigenlijk maar heel weinig aan de drukverdeling. Wel zijn de luchtdrukverschillen boven ons land afgenomen, zodat het weerbeeld aangenamer aanvoelt de oost-zuidoostelijke wind is afgenomen naar 5-10 knopen boven land en 10-15 knopen op zee. Lagedruk beheerst het weer op de Atlantische Oceaan, waarbij frontale zones, met daarachter zachtere lucht, de Britse Eilanden naderen.

Zondagmiddag +84:

Het hogedrukgebied verlegt zijn centrum naar het zuidoosten, waardoor de aanvoer steeds verder ruimt en nu uit het zuid-zuidoosten komt met 20-25 knopen op zee en 10-15 knopen boven land. Uit die hoek komt met een omweg geleidelijk minder koude lucht onze kant op en wordt een eerste dooi-aanval ingezet. Fronten met neerslag blijven gelukkig nog ten westen van onze omgeving liggen, zodat de dooi na het weekend niet gepaard gaat met neerslag, die op de bevroren ondergrond voor vervelende omstandigheden kan zorgen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus