🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 12 tot en met zondag 14 april 2024

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Opnieuw aangenaam weekendweer

De weersituatie voor de komende dagen voltrekt zich min of meer op dezelfde manier als afgelopen weekend. Toen leverde dat een zomerse zaterdag op. Ook de komende zaterdag ziet er weer aangenaam uit, hoewel de temperatuur meer een hoog lente-gehalte heeft.

Vrijdagmiddag +36:

Waren het vorige week de lagedrukgebieden op de oceaan die de warme lucht vanuit het zuiden naar het noorden pompten, nu bepalen hogedrukgebieden het stromingspatroon. We treffen in deze kaart een tweetal kernen aan: boven het zuiden van Spanje en het midden van Frankrijk. Die zorgen voor aanvoer van maritiem tropische lucht die met 10-15 knopen uit het zuidwesten komt. Het polaire front loopt via een tweetal golfen van Denemarken tot aan de Azoren.

Zaterdagmiddag +60:

Het hoog boven Frankrijk is naar het oosten opgeschoven, maar de kern is niet meer waar te nemen. Verder is er maar weinig verandert of het moet zijn dat een hogedrukgebied op de oceaan dichter in de buurt van de Azoren komt te liggen en contact heeft gemaakt met de hogedruk boven Europa. Door deze ontwikkeling wordt de activiteit uit het eerder genoemde polaire front gehaald. Rond onze omgeving is van dit alles nog niet veel te merken en komt de wind nog steeds met 10-15 knopen uit het zuidwesten. Wel komt het koufront vanuit Engeland met een aantrekkende wind onze kant op en bereikt in de avond de kust, waarbij de wind achter het front gaat ruimen naar het westen met 20-25 knopen. We bevinden ons dan in frissere polaire lucht.

Zondagmiddag +84:

Het Atlantische hoog is in deze kaart dominant geworden een zorgt voor een vlagerige westelijke wind met 15-20 knopen. De meeste wind staat in het noorden. De depressie bij IJsland trekt al uitdiepend naar de Noorse kust en zorgt bij ons op maandag voor een aantrekkende wind die in de middag naar het koude noordwesten gaat ruimen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus