🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 10 tot en met zondag 12 november 2023

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Kortstondige opleving

Meteorologen zijn ook maar mensen. Zo baal ik van de bakken regen die de afgelopen dagen zijn gevallen. The MetOffice is vandaag ook een beetje de weg kwijt en heeft vannacht weerkaarten met verkeerde tijden voor het weekend verstuurd. Dat levert wat improvisatie op, maar als het goed gaat beleven zondag eindelijk eens een rustige herfstdag.

Vrijdagmiddag +36:

Midden in deze kaart ligt een complex lagedrukgebied met twee aparte kernen. Het laag in Het Kanaal is afkomstig vanaf het zeegebied tussen IJsland en Schotland en sleept achter zich aan koude lucht mee. Het andere laag bevindt zich in de frontale zone boven de noordelijke Noordzee. Wij bevinden ons daar tussenin en hebben te maken met onstabiele lucht en buien, getuige de trog over ons land. De wind komt met 10-15 knopen uit het zuidwesten. In Het Kanaal waait het weer stevig uit het noordwesten.

Zaterdagmiddag +60:

In deze kaart gaan de twee depressies gezamenlijk verder met een kern ten westen van Denemarken. Door deze ontwikkelingen is bij ons de wind gaan ruimen naar het noordwesten en is daarbij weer aangetrokken naar een vlagerige 20-25 knopen. De lucht is nog steeds onstabiel, waardoor er zeker boven zee makkelijk buien tot ontwikkeling komen. Opnieuw trekt een frontale zone vanaf de oceaan richting Europa.

Zondagmiddag +84:

Deze zone heeft de Britse Eilanden met regen bereikt, maar aan de voorzijde ervan is een zwakke rug van hogedruk ontstaan die voor ons  het weer op deze dag aangenaam beïnvloedt. Er blijft echter maar weinig wind over: een knoop of 5 uit een westelijke richting.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus