🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 1 tot en met zondag 3 januari 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Opvullende laagjes

Nadat vorig weekend een depressie voor ruig weer zorgde, is de rol van lagedrukgebieden in de eerste dagen van 2021 nog niet helemaal uitgespeeld. Nu eens niet een diepe kern met vele isobaren er omheen, maar subtiele laagjes die om elkaar heen draaien.

Vrijdagmiddag +36:

Een laag voor de Deense kust is met een occlusie verbonden aan een laag in de Golf van Biskaje. Vervolgens ligt er een laag bij de Balearen. Een laag boven het oosten van Duitsland is in deze kaart net verdwenen. Wij bevinden ons daar zo’n beetje tussenin, waarbij de occlusie op de Noordzee in de middag met koude neerslag naar het zuiden trekt. De westelijke wind met 10-15 knopen ruimt op het front naar het noordwesten.

Zaterdagmiddag +60:

Het ‘Deense’ laag is in de Duitse bocht opgevuld en is niet meer zichtbaar. De twee lagen in het zuiden zijn gezamenlijk verder gegaan en ligt nu met de kern over het zuiden van Frankrijk. Deze depressie trekt in de nacht over de Alpen en stuurt dan de occlusie, die ten zuiden en oosten van onze omgeving is terechtgekomen, weer terug onze kant op met mogelijk in de nacht wat natte sneeuw. Op de oceaan ligt al de gehele periode een stevig hoog. De zwakke noordelijke wind is goed voor 5-10 knopen en op zee kunnen enkele buien voorkomen.


Zondagmiddag +84:

Op weg naar het westen is de occlusie in de nanacht opgelost en dat geldt ook voor de depressie. Het hoog is met zijn kern opgeschoven richting Schotland. Met een vlagerige noordoostelijk wind met 15-20 knopen bevinden wij ons in onstabiele lucht, waarin boven zee weer wat buien tot ontwikkeling komen.

Ik wens jullie allen een plezierige jaarwisseling en een gezond en voortvarend 2021 toe.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus