🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht 4-6 september 2020

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Matig weekendweer

Zaten we de afgelopen dagen in heldere maritiem polaire lucht met veel ruimte voor de zon, op deze donderdag komen we achter een warmtefront in maritiem tropische lucht terecht met veel bewolking en regen. Dit alles wordt aangestuurd door een depressie nabij IJsland. Het Azorenhoog brengt vanaf maandag weer even wat rust.

Vrijdagmiddag +36: het warmtefront schuift Rusland binnen, maar het koufront, dat donderdagavond ons land passeert, blijft door golfvorming met regen nog slepen over het zuiden van ons land. Met 10-15 knopen komt de wind uit het west-zuidwesten. Een in betekenis afnemende occlusie komt vanaf Engeland onze kant op.

Zaterdagmiddag +60: die occlusie is met lichte regen ons land aan het passeren. De depressie is in de Noorse Zee aangekomen en zorgt nog voor een licht cyclonale stroming, waarbij de westelijke vlagerige wind goed is voor 15-20 knopen.

Zondagmiddag +84: de depressie ligt boven het noorden van Noorwegen en zorgt nog steeds voor een licht cyclonale stroming. Een occlusiefront zorgt voor wat regen, maar de luchtdrukverschillen zijn afgenomen. De opnieuw vlagerige westelijke wind levert 10-15 knopen op.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus