🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Pinksterweekend weerbericht geldig van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei 2024

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Wisselvallig Pinksterweer

Opnieuw staat ons een lang weekend te wachten, maar de vergelijking met vorige week gaat niet op. Van droog en steeds warmer wordend weer naar wisselvallig met buien. Wel komt de atmosfeer vanaf zondag geleidelijk tot rust.

Vrijdagmiddag +36:

Het front tussen de warme lucht in het noorden en de koelere variant in het zuiden ligt al een paar dagen met regen dwars over ons land. Het laagje in dit front, dat op donderdag nog boven het midden van ons land lag, is opgeschoven naar het oosten. Maar de verschillen tussen Noord en Zuid Nederland blijven bestaan en opnieuw komen er op en rond het front flinke buien tot ontwikkeling, die door hun geringe treksnelheid voor veel wateroverlast kunnen zorgen. De warme vochtige lucht kan boven het relatief koude zeewater voor slecht zicht zorgen. De zwakke wind is aan de warme kant van het front oostelijk en aan de koude kant meer noordwestelijk. Dit alles met 5-10 knopen.

Zaterdagmiddag +60:

Nog steeds ligt de scheidingslijn dwars over ons land maar de verschillen tussen beide zijden van het front worden steeds waziger. De lucht is echter nog steeds onstabiel van opbouw, zodat er weer rekening gehouden moet worden ontwikkelende buien. De wind komt noord van het front uit het noordoosten met 10-15 knopen. Over de zuidelijke helft staat een knoop of 5 uit richtingen tussen west en noordwest.

Zondagmiddag 1e Pinksterdag +84:

De frontale zone is van de kaart verdwenen, maar de onzichtbare onstabiele bovenlucht kan nog voor het ontstaan van enkele buien zorgen. Ondertussen is het Azorenhoog begonnen met de opbouw van een stevige rug die contact gaat maken met een rug vanuit een hoog boven Groenland. Onze omgeving ligt ten oosten van deze ontwikkelingen met een noordoostelijke wind met 10-15 knopen.

Maandagmiddag 2e Pinksterdag +120:

De situatie is maar weinig veranderd. In de onstabiele lucht kunnen nog steeds buien ontstaan, maar de intensiteit neemt wel geleidelijk wat meer af. De vlagerige noordoostelijke wind is goed voor 15-20 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op vrijdag 17 mei

vrijdag 17 mei +24 uur

vrijdag 17 mei +36 uur

vrijdag 17 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus