🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Pinksterweekend Weerbericht geldig van vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Van alles wat

Het lange Pinksterweekend is vaak het moment waarop de zeilers er weer op uittrekken en bijvoorbeeld hun eerste oversteek naar Engeland plannen. Maar het weerbeeld van de afgelopen weken kunnen we helaas ook doortrekken naar de komende dagen: grillig en te koud. Oorzaak zijn nog steeds actieve depressies.

Vrijdagmiddag +36:

Een lagedrukgebied, afkomstig vanaf de Amerikaanse oostkust, heeft al ontwikkelend Engeland bereikt. In de nacht naar vrijdag is een occlusiefront met neerslag ons land gepasseerd en dit front ligt inmiddels tegen Polen aan. Wij bevinden ons in onstabiele lucht met pittige buien bij een zuid-zuidwestelijke wind met zo’n 35-40 knopen en vlagen die daar ruim 10 knopen boven komen. Het laag trekt in de middag de Noordzee op en levert in de avond en nacht opnieuw een occlusie met buien en regen af.

Zaterdagmiddag +60:

Het laag ligt nu voor de kust van Denemarken en het front is Duitsland binnengetrokken. Op het front is de wind in de nacht gaan ruimen naar het westen en is nu verder geruimd naar het west-noordwesten met 20-25 knopen, de meeste wind in het noorden. We bevinden ons nu opnieuw in onstabiele lucht met buien. Een nieuwe depressie, nu afkomstig uit de koude Labradorzee, is onderweg naar Europa en stuwt een rug van hogedruk voor zich uit. Die rug heeft inmiddels de Britse Eilanden bereikt.

Zondagmiddag +84: 

De depressie ligt inmiddels ten westen van de Britse Eilanden en de rug ligt in iets afgezwakte vorm boven onze omgeving. Die aanwezigheid zorgt in ieder geval voor rust in het weerbeeld. De in aanvang westelijke wind met 10-15 knopen gaat in de middag krimpen naar zuidwesten met 20-25 knopen. Al met al een prima dag.

Maandagmiddag +120:

De depressie wordt nu op de Noordzee verwacht en heeft in de nacht naar maandag een occlusiefront met regen over onze omgeving naar het oosten gestuurd. Die ligt, net als op vrijdag, al boven Polen. Wij bevinden ons opnieuw in onstabiele lucht met buien. De vlagerige zuidwestelijke wind is goed voor 20-25 knopen.
Pas op: we kijken 5 dagen vooruit!. Raadpleeg de laatste kaarten voor de exacte positie van de depressie!

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus