🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Paasweekend Weerbericht geldig van vrijdag 2 tot en met zondag 5 april 2021

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Geleidelijk steeds kouder

Met de paasdagen voor de deur en twee warme dagen achter de rug zou je denken dat het aangename weer eindelijk de overhand krijgt. Niets is minder waar.

Vrijdagmiddag +36:

Een hogedrukgebied ten zuiden van IJsland zorgt voor een aanvoer van koude lucht uit het noorden. Het koufront, dat op donderdag ons land is gepasseerd, zien we terug boven de Balkan. Rond onze omgeving is het front, waar al weinige activiteit in zat, volledig opgelost. De vlagerige wind komt met 20-25 knopen uit het noordwesten. Naast wolkenvelden is er veel ruimt voor de zon.

Zaterdagmiddag +60: 

Het hoog heeft nu twee centra: een ten zuiden van Groenland en een tweede nabij Ierland, maar voor onze omgeving verandert er weinig. De vlagerige wind is iets afgenomen en komt met 15-20 knopen uit het noord-noordwesten. Een occlusiefront nadert de Britse Eilanden.

Zondagmiddag +84:

Het centrum nabij Groenland heeft de leidende rol overgenomen en stuurt samen een depressie bij Noorwegen voor een aanvoer van zeer koude lucht uit de poolstreek. De voorste begrenzing heeft het noorden van de Britse Eilanden al bereikt, komt vervolgens rap onze kant op om ons land in de nanacht naar tweede paasdag met buien te passeren. De wind is door deze ontwikkelingen gaan krimpen naar het westen met 10-15 knopen en krimpt in de avond verder naar het zuidwesten met 20-25 knopen, om op de frontpassage te ruimen naar het noord-noordwesten.

Maandagmiddag +60: 

Hoewel we 5 dagen vooruit kijken, lijkt dit scenario een zeer grote kans van slagen te hebben. We zien dat het koufront ons land al heeft verlaten. We zitten in zeer koude en ook onstabiele lucht waarin pittige buien voorkomen, getuige de troglijnen op de Noordzee. De wind komt met 30-35 knopen uit het noordwesten, waarbij de vlagen ruim 10 knopen boven het gemiddelde zitten. Een bar koude tweede paasdag…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus