šŸ”“ Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
šŸ”“ Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 15 tot en met maandag 18 april 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Zonnig en droog Paasweer

Net op tijd keren de hogedrukgebieden weer terug in de weerkaarten voor het aanstaande Paasweekend. Het zorgt er in ieder geval voor dat het droog is en dat de zon volop de kans krijgt om de van oorsprong frisse lucht wat op te warmen.

Vrijdagmiddag +36:

Met een drietal kernen bevindt zich een groot hogedrukgebied zich boven Scandinaviƫ. Zo worden fronten voor ons op afstand gehouden en komt de wind met 5-10 knopen uit het noord-noordoosten.

Zaterdagmiddag +60:

De hoofdkern van het hoog bevindt zich boven het noorden van Denemarken. De luchtdruk is ook boven onze omgeving gaan stijgen waarbij de luchtdrukgradiƫnt wat is toegenomen: er staat een knoop of 10 wind uit het frisse oosten, maar de zon doet zijn werk!

Eerste Paasdag +84:

Er is maar weinig veranderd in de weerkaart. Bij ons is de luchtdruk weer een paar strepen gedaald, maar verder merken we daar helemaal niets van. De wind komt nu met nog steeds een knoop of 10 iets meer uit het oost zuidoosten.

De hoofdkern van het hoog bevindt zich boven het noorden van Denemarken. De luchtdruk is ook boven onze omgeving gaan stijgen waarbij de luchtdrukgradiƫnt wat is toegenomen: er staat een knoop of 10 wind uit het frisse oosten, maar de zon doet zijn werk!

Tweede Paasdag +120:

De kern van het hoog is vertrokken richting Finland en een front heeft ondertussen de Britse Eilanden bereikt. De barometer is verder gaan dalen, maar dat duidt niet op een weersverslechtering. De luchtdrukverschillen zijn rond onze omgeving toegenomen waardoor de zuidoostelijke wind nu goed is voor 10-15 knopen.
Voorwaar geen slechte vooruitzichten voor het Paasweekend.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 18 mei

zaterdag 18 mei +24 uur

zaterdag 18 mei +36 uur

zaterdag 18 mei +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus