🔴 Live webinar! Kennis van de Weerkaart | 18 oktober om 20:00 uur. Meld je hier gratis aan
🔴 Gratis live webinar op 18 okt. 2022!
Meld je hier gratis aan

Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weerbericht geldig van vrijdag 14 tot en met zondag 16 januari 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Grijs hogedrukgebied

Als je de afgelopen dagen op een barometer hebt gekeken dan zal die een waarde hebben aangeven van rond de 1040 hPa. Op de schaal zal dan tevens staan: droog en/of zonnig. Als je vervolgens naar buiten kijkt, dan zien de meeste een grauwe grijze hemel, waarin af en toe spaarzame opklaringen verschijnen… Alleen op zee ziet het er door het relatief warme zeewater nog aardig uit.

Vrijdagmiddag +36:

In deze kaart wordt het centrum van het hoog boven de Engelse oostkust verwacht. Die positie zorgt ervoor dat de aanvoer met 5-10 knopen uit het westen komt. Die lucht is vochtig en zorgt boven het koude land voor matige zichtwaarden. Een koufront boven de Noordzee kan door het hoog niet dichterbij komen.

Zaterdagmiddag +60:

De kern van het hoog is richting Polen opgeschoven en een tweede ligt boven Frankrijk. Ook op de oceaan bevindt zich ten noordwesten van de Azoren eveneens een hogedrukgebied dat voor ons van belang wordt. De wind is met 5-10 knopen iets meer gaan krimpen naar een zuidelijke richting. Het koufront is totaal van de kaart geveegd door al die hogedrukgebieden.

Zondagmiddag +84:

Dit laag heeft zich verder ontwikkeld, waarbij de kern in de buurt van Hamburg wordt verwacht. Het bijbehorende Het hoog boven Polen is naar de Zwarte Zee vertrokken en het hoog boven Frankrijk heeft contact gezocht met die op de oceaan. Door deze ontwikkelingen is de aanvoer weer westelijke geworden, maar nu met 15-20 knopen, waardoor de mist en nevel wel zullen verdwijnen. Een verpieterend koufront is via de Britse Eilanden bij ons voor de deur beland met hooguit wat bewolking.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op dinsdag 28 november

dinsdag 28 november +24 uur

dinsdag 28 november +36 uur

dinsdag 28 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus