Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend weerbericht geldig van vrijdag 23 tot en met zondag 25 september 2022

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Slepend front

Na de stevige buien en de pittige noordwestelijke wind van het afgelopen weekend is het weer geleidelijk tot rust gekomen. Het hoog, dat eerst nog ten westen van ons lag, ligt nu ten oosten van onze omgeving. Op de oceaan nadert een frontale zone, die zijn ankers gaat uitgooien.

Vrijdagmiddag +36:

We treffen dit golvende koufront nog net ten westen van ons land aan, met daarin dikkere bewolking met wat regen. Het front loopt van Spitsbergen tot aan de Azoren, waar de oude tropische storm Gaston het eindpunt is. Boven Het Kanaal is een golf in het front ontstaan, dat als een sleepanker de oostwaartse verplaatsing tegenhoudt. Midden op de oceaan ligt een enorm hogedrukgebied en ‘ons‘ hoog is verder naar het oosten getrokken. De wind komt met 10-15 knopen uit het zuidwesten.

Zaterdagmiddag +60:

In de nacht naar zaterdag is er ook een golf ontstaan boven Noorwegen, die in deze kaart veder is ontwikkeld en nu een kern van 1013 hPa heeft. De slepende golf in Het Kanaal is boven het noorden van Frankrijk terechtgekomen en houdt daar de verplaatsing verder tegen. Het gevolg is dat het front rond onze omgeving blijft slepen met veel bewolking en wat lichte regen. De activiteit op het front wordt vanuit het westen onderdrukt door de luchtdrukstijgingen vanuit het hoog op de oceaan. Op de Noordzee, aan de westelijke kant van het front, staat een vlagerige noord-noordoostelijke wind met 15-20 knopen. Ten oosten van het front staat nauwelijks wind.

Zondagmiddag +84:

Het front schuift heel langzaam op naar het oosten en neemt daarbij in activiteit verder af. Er ligt een stevige rug van hogedruk op de Noordzee die daar voor zorgt. De noordelijk wind is afgezwakt naar 5-10 knopen.

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Email
WhatsApp
Print
Facebook
Twitter
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op zaterdag 24 september

zaterdag 24 september +24 uur

zaterdag 24 september +36 uur

zaterdag 24 september +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus