Veel frontjes
Een lagedrukgebied nabij IJsland levert fronten over het zuidwesten van Europa af. In die frontale zone ontstaat op de Noordzee een apart laagje, dat maar een zeer korte levensduur kent: van vrijdag- tot zaterdagnacht.
Vrijdagmiddag +36:
Occlusiefronten komen via de Britse Eilanden geleidelijk onze kant op. Voor deze fronten uit komt de aanvoer aanvankelijk met 15-20 knopen uit het frisse zuid-zuidoosten om in de middag verder te krimpen naar het zuidoosten met op zee 20-25 knopen. Dat voelt onaangenaam aan. De neerslag van het eerste occlusiefront bereikt in de ochtend al Zeeland. Op de passage van het front ruimt de wind in de middag weer naar het zuid-zuidoosten. Het tweede front ligt inmiddels boven het noordwesten van Frankrijk. In de nacht ontstaat het laagje met het centrum bij de Engelse oostkust.
Zaterdagmiddag +60:
Het laagje is nog maar net ontstaan of het begint alweer op te vullen. Een langgerekt occlusiefront krult om het laag heen, waarbij het voorste gedeelte in de nacht en vroege ochtend vanuit het zuidwesten over ons land trekt met regen. In deze kaart bevindt het front zich boven het noorden van ons land. De wind draait om het laag heen met 5-10 knopen. In het noorden is die oostelijk en draait over het land heen naar een westelijke richting in Zeeland en België. Ver op de oceaan trekt een stevige depressie met fronten richting Europa.
Zondagmiddag +84:
Deze depressie is ten westen van Ierland aangekomen en de frontale zone heeft de Britse Eilanden bereikt. Het laagje op de Noordzee houdt het voor gezien en is van de kaart verdwenen. Het achterste occlusiefront is in de avond en nacht naar zondag met regen via het zuidwesten over ons land getrokken en ligt, net als op zaterdag, over de noordelijke provincies. Achter het front is de wind westelijke met 10-15 knopen en gaat in de middag krimpen naar het zuiden met 20-25 knopen en wordt iets warmere lucht aangevoerd.