Wat wordt het weer in Nederland dit weekend?

Weekend Weerbericht geldig van vrijdag 20 tot en met zondag 22 november 2020

Het weekend weerbericht is voor iedereen die aan of op het water gaat zijn dit weekend. Elke week vind je hier een video boordevol tips en wetenswaardigheden over het weer.

Met meteoroloog Henk Huizinga

Redelijk weekendweer

November is al aardig onderweg en daarbij voltrekt het najaar zich voorlopig nog tamelijk rustig met af en toe aangename uitschieters, zoals afgelopen woensdag. Herfststormen blijven nog op afstand, zodat we niet mogen klagen.

Vrijdagmiddag +36:

De frontale zone, waarachter op donderdagmiddag de wind ruimde naar het koude noordwesten, is via Scandinavië verder naar het oosten getrokken. Boven de Britse Eilanden is ondertussen een warmtefront aangekomen dat hoort een depressie ten zuiden van IJsland. Het bijbehorende langgerekte koufront ligt dwars over de oceaan. Wij bevinden ons tussen dit geweld in en profiteren van een overtrekkende rug, die voor rustig weer zorgt. De noordwestelijke wind met 10-15 knopen krimpt op passage van de rug in de middag naar het zuidwesten. Het warmtefront bereikt in de avond met regen het westen van het land.

Zaterdagmiddag +60:

Het gaat snel, want het warmtefront is Zweden al aan het passeren en het koufront ligt over Engeland. Opnieuw zitten wij tussen twee systemen in met een zuidwestelijke wind met 20-25 knopen. Er kan af en toen wat lichte regen vallen.


Zondagmiddag +84:

In het koufront is in de nacht naar zondag boven de Duitse Bocht een golfje ontstaan die we in deze kaart terugvinden bij de Baltische Staten. Door deze ontwikkelingen passeert het koufront met lichte regen enigszins vertraagd ons land. Op de passage van het front ruimt de west-zuidwestelijke wind met 20-25 knopen naar het westen en neemt daarbij in snelheid af.
Over een maand gaan rond deze tijd de dagen weer lengen…

Deel dit weerbericht met je zeilvrienden

Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bracknell weerkaarten

Hieronder zie je de weerkaarten voor de komende 48 uur.
Je kunt de exacte tijd van publicatie op de weerkaart aflezen.

Actueel op maandag 23 november

maandag 23 november +24 uur

maandag 23 november +36 uur

maandag 23 november +48 uur

Ontvang het Weekend Weerbericht!

Elke week een leerzame video met het zeilweer voor het aanstaande weekend, gratis in je mailbox.

Meteo weercursus